Az első lépés

2015-04-25 Fotó blog 0 Comments

A fotózás a szerelmem! Ezzel a mondattal indítom a régen várt blogom első bejegyzését. Egyelőre csak én vártam az indulást, de remélem a későbbiekben Te is úgy fogod érezni, hogy pont ez volt az, ami hiányzott az életedből.

A nevem Szatló Gábor és a fotózás az én hobbim és munkám is egyben. Ezért nagyon szerencsés embernek tartom magam, hiszen nekem a munka jóformán szórakozás. Jelenleg egy fotós kiegészítőket forgalmazó cégnél dolgozom, erről a későbbiekben még biztos sokat fogok mesélni. Itt olyan emberekkel dolgozhatom együtt, akik több mint 15 éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek a fotózás területén, így sokat profitálhatok a közös munkák során.

Nem szeretnék senkit sem követni írásaimmal, mert úgy gondolom nekem valami újat kell írnom ahhoz, hogy érdekes legyek. A visszajelzések alapján, azt érzem, hogy fotós társaimnak tudok segíteni ötleteimmel és tapasztalataimmal. Az embernek mindig fejlődnie kell és mindig új dolgokat kell megtanulnia. Én sokszor érzem azt, hogy még ezt sem tudom és még azt a technikát sem próbáltam ki. Szerintem míg az ember így érez, addig tud tovább fejlődni és addig van meg az akarat arra, hogy új dolgokat próbáljon ki. Most úgy érzem, hogy a nemrég elindult weboldalam és blogom, azaz új dolog aminek az életemben a következő lépésnek kellett lennie.

Több mint két éve hoztam létre facebook oldalam, melyet Photo Fever Hungary néven regisztráltam. Nem szerettem volna csatlakozni a sok “név+photography” oldalhoz, és akkor még nem is éreztem úgy, hogy a photographer vagyis fotós szó illene a nevem mögé. Az első pár hétben, mikor még az oldal rajongói létszámát legfőképp barátaim alkották, megkérdőjeleztem hogy ezt tényleg érdemes-e folytatni. De azóta már több mint 2300-an vagyunk, így bebizonyosodott, hogy jó úton járok és folytatnom kell. Fotóimat megtalálod az 500px, Twitter és Google+ oldalakon. Az oldalakat könnyen elérheted  a felső menüsor mellett lévő ikonokra kattintva.

Írásaimban be foglak vezetni fotózásaimba, megmutatom neked az alap technikákat és próbálok a fotózás elkezdéséhez elegendő tanácsot adni. Időmhöz mérten természetesen ezeket a posztokat fotókkal és videókkal illusztrálom. Kíváncsian várom visszajelzésedet, amiket minden bejegyzésnél a kommentek rovatba írhatsz. Remélem, hogy a mai nap egy interaktív blog indulásának napja, amelyben Te is részt szeretnél venni.